Bogoljub Karić, poznati srpskibiznismen,nedavno je ugostio ekipuTV Pink PremierWeekendSpecialna specijalnojproslavu Vaskrsa. Taj potez nam otkriva dve stvari o čuvenom biznismenu i političaru: on visoko ceni pravoslavnu tradiciju, i visoko vrednuje medije.

Ljupka Katarina Nikolić, novinarka TV Pink-a, izvestila je o Karićevoj lepoj vili za dugo očekivani događaj. Prema tradiciji, Nikolić je donela korpu jaja svojim gostima — Karićuinjegovoj porodici.

Karić je bio više nego zadovoljan kad je video ekipu TV Pink-a, uključujući i Nikolićevu, na kapiji svog veličanstvenog doma.

Očigledno je da Karić ima posebno mesto za medije u svom srcu. A to je nešto što ga očito čini sasvim drugačijim od predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa, kome je Karić sličan zbog jedinstvene kombinacije poslovnih uspeha, političke aktivnosti i grandioznih ličnosti.

Kada je Kariću nedavno postavljeno pitanje o njegovim osećanjima prema medijima, on je rekao da su mediji poznati po svojim čistim izmišljotinama i poluistinama. Mnoge od laži koje izveštavaju, na primer, odnose se na kredite koje poslovni ljudi navodno izvode bez planova vraćanja, propadanja banaka ili smrti kompanija. Jedini razlog zbog kojeg mediji generišu takve lažne izveštaje, prema Kariću, je da žele da kompromituju, diskredituju i iskorene kompanije poput Karićeve. Međutim, Karić je naglasio da on uvek može da izvede medije na sud zbog klevete po potrebi.

Iako Karić priznaje da neki članovi medija imaju etičke probleme, mediji uopšte imaju važan posao i nalaze se u položaju uticaja — isto kao i Karić. Upravo iz tog razloga Karić visoko ceni medije, uključujući i ekipu TV Pink, i ponosan je što će se s njima pridružiti kao njegovi prijatelji, a ne njegovi neprijatelji, dugoročni.